Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно ябълката на скоростния лост при алфа 145Boxer

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно ябълката на скоростния лост при алфа 145Boxer

Реших да попритегна трите гайки, с които е захванат моят скоростен лост към купето, защото се бяха поразвили, но забелязах нещо, за което искам да попитам.

Колегите, които са си играли със същата процедура им е ясно, че скоростния лост в долния си край завършва с ябълка, която се намира в една алуминиева отливка (кутийка), която с три болта е захваната за купето. Вътре в тази кутийка се намира ябълката, като металната сфера е самият край на лоста. Пластмасите, в които се върти сферата са две на брой (малка и голяма). Голямата е като основа и обхваща сферата отдолу. Другата пък затваря сферата отгоре.
    И сега въпросът - Тази горната стандартно трябва ли да има прорез, защото аз не мога да разбера оригинално ли си е така или се е счупила моята. Самият прорез е много правилен – не е като при счупване, но не мога да кажа със сигурност.

Ето тук направих на бързо едно моделче на горната пластмаса, за да се сетите , за какво става дума. Не е точно 1:1 ,защото го направих по спомен и може нещо да ми е убягнало, но който се е занимавал, ще се сети веднага.

97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
    02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
    Accord i-ctdi 2.2 Executive

---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:50.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

MBlaST преди малко и аз бях разглобил скоростния лост, трите гайки се бяха разхлабили, като ги стегнах се оправи лоста, вече не се клати както беше преди. А относно прореза и аз го имам в предния край и не ми се струваше да е счупен. Някой който е сменял ябълка нека да пише, как трябва да са. Някой ако незнае за какво става въпрос ще кача снимки.
      Fiat Punto 1.2 75
      ЕХ Alfa Romeo 145 1.3 Boxer '94 - Първата любов

Comment

Мерси за отговорите.

Вчера свалих и разглобих лоста изцяло и след като го огледах добре, вече съм сигурен ,че горната пластмаса е сцепена фабрично. Сега въпросът ми е може ли да се намерят от някъде тези пластмаси комплект. Моите са се поизносели малко, а пък така и така съм разглобил всичко да ги сменя.

В епер гледах, но нещо не е както трябва. Показаното там не прилича много на моето.Може и да е само схематично, и да го продават цял комплект с лоста или нещо такова, не знам.

Comment

Днес потърсих в Александър ауто, Евро О7 и какво ли още не, но резултат никакъв. Все ми предлагат едни цели пластмасови тела, които въобще не са за мен.

Ето снимчица :

Comment

Еййй човек да не ви каже нещо. Ще си разглобите колите бе
            Поздрави за снимките на Веско Аз не успях да разглобя всичко
            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:49.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
              X